Forum: Behandling av kronisk faryngitt

Skriv anmeldelser om behandling av kronisk faryngitt - hvem kurerte hva. Del dine effektive oppskrifter og tips. Er det mulig å kurere kronisk faryngitt for alltid?

Gå til diskusjonen og les anmeldelser

14 kommentarer til "Forum: Behandling av kronisk faryngitt"

Jeg har kronisk faryngitt, behandlet med propolisinfusjon, 3 ganger om dagen.

Behandling av kronisk faryngitt hjemme med pepperrot.
Jeg lærte om den store kraften til pepperrot ved en tilfeldighet. Ved uaktsomhet brente han halsen med varm melk og kunne i lang tid ikke kurere noe - halsen verket, sår. En nabo rådet meg til å gurgle med pepperrotinfusjon. Pepperrot bør raspes på det minste rivjernet, settes i en krukke i to og helle kokende vann til toppen. Lukk deretter med tett lokk og rist. Når infusjonen er avkjølt, kan du skylle. Jeg kurerte deretter faryngitt veldig raskt. Men siden da har jeg brukt pepperrot til medisinske formål hele tiden - jeg skyller munnen og halsen for forskjellige betennelser og ondt i halsen. Den første dagen, hver time, og deretter 2-3 ganger om dagen.

Hvordan kurere raskt kronisk faryngitt.
Jeg har kurert kronisk faryngitt med en enkel metode. En nabo i landet fortalte meg om denne metoden, og en lege rådde ham. Denne metoden kurerer raskt sår hals, til og med mannen min, som ikke trodde på denne metoden, var i stand til å kurere sår hals i begynnelsen, uten å la sykdommen utvikle seg.
Metoden består i at når du pusser tennene, må du nå den såkalte lille tungen med en tannbørste og indusere oppkast. Dette fører til blodstrøm til de betente områdene, og alt forsvinner. Naboen helbredet sin kroniske faryngitt på denne måten og husker ham ikke i 6 år. Jeg gjør det lettere når det setter seg fast i halsen, trykker dypt i halsen med to fingre, og når hosten begynner, trykker jeg igjen og alt forsvinner. Jeg hadde rett og slett ikke forventet en slik effekt og hastighet fra denne metoden. Lei av skylling, innånding, piller. Og så ble hun kurert om et øyeblikk.

I 10 år har jeg vært periodevis syk med faryngitt

Kronisk faryngitt plaget meg veldig. Jeg kunne ikke engang drikke romtemperatur kefir - halsen min ville definitivt gjøre vondt. Jeg prøvde mange folk og medisiner. Og så rådet ØNH-legen til å begrave olivenolje i nesen. Jeg kjøpte en ekstra klasse olje, helte den i en flaske under øyedråpene og dryppet inn i nesen min. Det hjelper veldig. ("Bulletin of sunn livsstil" 2012, nr. 9, s. 37)

Jeg har kurert svelget slik. Jeg blandet 1 ss. l. havtornolje, 1 ss. l. nypen olje, 1 ss. l. uraffinert solsikkeolje. Rist opp blandingen, og når hun gikk til sengs, satte den inn 3-5 dråper i begge neseborene. Gjenopprettet på to uker

Jeg led av faryngitt i 6 år, til jeg fant ut oppskriften som jeg ble kurert på i løpet av tre uker.
Så jeg tok 500 g av en tre år gammel aloe, brøt bladene i små biter med hendene. Jeg helte aloe i en krukke, helte 1200 ml rødvin med en styrke på 16-18 grader og 0,5 liter god honning. Insisterte på et mørkt sted i 3 dager. Tok blandingen 3 ganger om dagen 2 timer før måltider, 1 ss

Jeg redder meg fra kronisk faryngitt og laryngitt med tinktur av alocasia. Jeg bruker tinkturen på nakkeområdet med lette bevegelser, og deretter bruker jeg en kompress i halsen. Avlastning kommer veldig raskt.
Jeg forbereder skjær slik: Jeg fyller beholderen 1/3 med hakkede alocasia-blader, fyller den med vodka og insisterer på et mørkt sted i 2 uker.
Denne skjær har stor helbredende kraft; 2-3 prosedyrer er nok til å kurere en rennende nese. med rennende nese, begraver jeg 1-2 dråper tinktur fortynnet med vann 1: 1 i nesen.

Jeg har faryngitt i lang tid allerede begynte å skade ledd og hjerte

I 4 år hadde jeg kronisk faryngitt. Det jeg ikke behandlet - ingenting hjalp, og så fant jeg følgende oppskrift.
Det er nødvendig å male og blande inn 1 ss. l. salvie, eukalyptus, kamille, hell 2 kopper kokende vann, la den brygge i 1 time. Skyll deretter halsen. Jeg drakk en liten mengde (2-3 slurker). Hun ble behandlet slik i bare 5 dager, og som et resultat avtok faryngitt. (Anmeldelse fra avisen "Vestnik HLS" 2015, nr. 24 s. 20)

Ved behandling av kronisk faryngitt hos voksne, smør halsen med Lugol, te med melk må være hvitere, ikke drikk alkohol, ikke røyk. Hvis regionen ønsker å fylle vodka, så tror jeg det er bedre å blande den med varm vin en til en, hvis det ikke er vin, vil alt i prinsippet gå: te og hva som helst. Gurgle med rotokan, calamus, det hele skal være varmt, ikke varmt, og også gymnastikk-fysiske øvelser

Hvordan jeg kurerte kronisk atrofisk faryngitt på to uker, som jeg hadde vært syk med i 3,5 måneder: Etter så mange måneder med unyttig behandling og lidelse bestemte jeg meg for å slå på 07/03/2015. til en betalt ØNH-lege, som undersøkte meg veldig nøye. Han bekreftet den ovennevnte diagnosen, foreskrev tester for mikroflora, og mens de gjøres, foreskrev han følgende behandling: Imudon 1tab. 5 ganger om dagen - oppløs tabletter i 8 dager, spray Miramistin 3 doser 3 ganger daglig i halsen, diett (mer gjærede melkeprodukter, ekskluder krydret, salt, varmt, kaldt). Samme dag begynte jeg å gjennomgå behandling, slik legen befalte meg. Det har gått 8 dager siden jeg absorberte Imudon 07.11.2015, men jeg følte ikke resultatet. Testene mine kom 13.07.2015 (jeg tok det mot et gebyr). Jeg kunne ikke gå til legen med en gang, siden han kom til byen vår bare på fredager. Og så ventet jeg på den etterlengtede fredagen 17. juli 2015. Men i fredags følte jeg at jeg hadde betydelige forbedringer (den brennende følelsen gikk over, halsen var litt tørr, men den kriblende følelsen i halsen på høyre side forsvant ikke). Legen så på testene mine, sa at alt var i orden med testene, så på halsen og sa at vi stoppet behandlingen, slimhinnen var litt tørr, men den normaliserte seg. Jeg sa at den kriblende følelsen i halsen på høyre side ikke har forsvunnet på 4 måneder. Han foreskrev å skylle halsen to ganger Rotokan 1/2 ts per glass, og hvis det er et ønske om fortsatt å oppløse imudon, og også mindre å betale for symptomer i halsen, siden halsen min er god, vil alt passere av seg selv - ikke leges.
Kort fortalt, med det ovennevnte, vil jeg oppsummere følgende: at Imudon hjalp meg med å helbrede, som begynte å handle, da jeg sluttet å bruke den, en stor overflod av gjærede melkeprodukter, varm mat, og spiste også alt som ikke var salt, ikke krydret, mye grønnsaker og frukt. Og også jeg hadde med meg en flaske vann eller kefir, da halsen tørket opp, tok jeg alltid en slurk vann. Etter å ha forlatt legen, gurglet jeg halsen med en rotocan i ytterligere 5 dager, ga mindre vekt på halsen min, og halsen forsvant helt. En uke senere, nemlig i dag (07/28/2015), bare i tilfelle, bestemte jeg meg for fortsatt å oppløse imudon (som legen sa til) for ALDRI å konsolidere seieren min over kronisk atrofisk faryngitt. For hele behandlingen brukte jeg -1000 rubler til undersøkelse, 720 rubler for tester, 650 imudon x 2 ganger, 450 rubler for miramistin, 25 rubler for rotocan. TOTALT: 3495 rubler. Bedre å bruke penger på kostbar behandling enn billig og ineffektiv behandling.

Jeg vil dele en oppskrift på en halsbehandling som hjelper meg. Hvis du har kronisk faryngitt, kan du prøve å gurgle med avkok av løkskall..
Ta 3 ts hakkede løkskall, hell 500 ml vann, kok opp, la stå i 1 time. Sil og bruk for å gurgle. Ta den samme buljongen i 1 ts..
Et godt folkemedisin mot faryngitt og andre plager i halsen: Bland fersk løkjuice og honning i forholdet 1: 1. Ta 1 ss. skje 3-4 ganger om dagen 30 minutter før måltider.
(Anmeldelse fra avisen "Vestnik HLS" 2017, nr. 14, s. 30)

Brusinnånding.
Jeg skal fortelle deg hvordan jeg ble kvitt kronisk faryngitt. Jeg var syk i 7 år, spesielt i den kalde årstiden. Pillene legen foreskrev til meg hjalp ikke. Venner anbefalte en veldig enkel behandlingsmetode.
Jeg helte 2 glass vann i kjelen, løste opp 2 ts i den. brus og 1 ts. salt. Han laget et rør tykt papir. Han varmet opp kjelen med en løsning til 50 grader (la det ikke opp til koke), la et rør på tuten. Han tok den andre enden i munnen og begynte å puste gjennom munnen og puste ut gjennom nesen.
Da det ble veldig varmt, slo han av gassen og fortsatte prosedyren. Jeg pustet slik i omtrent 15 minutter. Så gurglet han med calendula-infusjon eller smurt med havtornolje. Prosedyren ble gjort om natten. Det tok bare 3 slike inhalasjoner, og jeg glemte faryngitt for alltid. Det har gått 5 år, og halsen min har aldri skadet. Men jeg ekskluderte krydret og sur mat, samt alkohol fra dietten..

Hvordan jeg kurerte faryngitt

Faryngitt behandling med folkemedisiner og tradisjonell - velg!

Faryngittbehandling med folkemedisiner

Venner, faryngitt eller betennelse i strupehodets slimhinne er en veldig vanlig sykdom, spesielt om vinteren og i lavsesongen, og dens brede "popularitet" av sykdommen skyldes mange grunner som bidrar til dens utvikling, inkludert hypotermi, luft forurenset med støv, gass, røyk, effekten av kjemiske irriterende stoffer som tobakk, maling eller alkohol, patologi av indre organer.

Men hovedkilden er vanligvis virus (influensa, adeno- og spesielt rhinovirus) og noen ganger mikrober (strepto-, stafyl-, pneumokokker). Ofte utvikles faryngitt som et resultat av spredning av infeksjon fra fokus for betennelse nær svelget (med bihulebetennelse, rennende nese, tannkaries).

Det er flere karakteristiske tegn på slimhinnebetennelse. For eksempel er temperaturen ikke veldig høy - opp til 37, 5, tørr hoste, kløe og ondt i halsen irritere. Halsen gjør vondt hovedsakelig om morgenen, og når du svelger, er det også vondt å svelge spytt som "sitter fast" i halsen som om det er i en klump. Oftest har faryngitt medreisende i form av rennende nese, hoste og konjunktivitt..

Hvis sykdommen ikke behandles eller behandles feil, blir slimhinnen tynnere, smerter og hoste kommer igjen. Faryngitt blir kronisk, og truer farlige komplikasjoner som betennelse i mandlene og purulent abscess. Betennelse sprer seg lett til nærliggende organer og fanger strupehodet (strupehinnen) og luftrøret (trakeitt).

Således, hvis hypotermi og påvirkning av alle slags irritanter er årsakene til sår hals, er det åpenbart at det først og fremst er nødvendig å forhindre disse provoserende faktorene, fordi den første fasen av faryngitt er lett å gjenopprette. Selv en enkel slurk vann om morgenen vil "vaske bort" smertene.

Den enkleste, men mest effektive måten å lindre ubehag på, er å skylle varmt 3 ganger om dagen etter måltidene. For eksempel saltvann: 1 ts for 0,5 liter vann tilsvarer en fysiologisk løsning av salt i kroppen (ikke nødvendig å svelge!) Eller 0,5 ts salt og brus for 250 ml varmt vann. Sjøvann kan gjøres og skylles, tar det med nesen og spytter det ut gjennom munnen. Du kan gurgle med fersk Kalanchoe-juice, og fortynne 1 ss. skje i et glass varmt kokt vann.

De enkleste urteinfusjonene for skylling tilberedes ferske hver dag, og helles 20-30 g tørkede råvarer i 1 liter varmt kokt vann og tilføres i minst 1 time. De mest populære plantene med betennelsesdempende og smertestillende egenskaper for dette er sitronmelisse, salvie, peppermynte, kamilleblomster, ringblomst. Pine hjelper deg med å raskt bli kvitt akutt faryngitt (avkok av knopper og nåler - 20 g per 200 ml.)

Innånding i 10 minutter med varme essensielle oljer 2-3 ganger om dagen er også en uttrykkelig metode for å behandle sår hals. Og mot kronisk faryngitt er det effektivt å smøre svelgens bakvegg med en blanding av Lugols løsning med glyserin eller et alkoholisk ekstrakt av propolis (1 del) med glyserin eller ferskenolje (2 deler).

Tradisjonelle healere anbefaler å lage varmekompresser på halsen, og støtte servietten i 5 minutter i 1 ss kokende vann fylt med et glass. skje kamille og deretter klemme. Eller tygg et krydder som nellik (2-3 stykker hver) og drikk sakte (egnet for skylling) "cocktail", rør i et glass varmt vann 1 ss. en skje pepperrot og 1 ts revet hvitløk og honning. Og før vi gikk til sengs, anbefalte bestemødrene våre å behandle betennelse med te, brygge revet ingefærrot og legge til honning og sitron.

Et annet bryggealternativ er ryllik (1 ss. Skje), mynte, hyben eller rosenblader (2 hver). Å koke opp samlingen fylt med et glass vann, insister i 1 time og drikk den varm når du legger deg. En mild effekt på kroppen, som øker den lokale og generelle motstanden, gir en varm drikke av annen urtete, varm (men ikke skoldende!) Te med sitron eller varm melk med honning.

Faryngittbehandling hos voksne, medisiner

Vel, hvordan kan tradisjonell medisin hjelpe oss, hvilke medisiner som brukes av otolaryngologer i kampen mot faryngitt?

I de tidlige dagene av sykdommen foreskriver leger vanligvis bruk av moderne antivirale legemidler som ergoferon, kagocel og interferon. De har ikke bare antiinflammatorisk og antiallergisk aktivitet, men forbedrer også immuniteten. De fleste medikamenter kommer i form av tabletter, pastiller eller pastiller og aerosoler. Medisinske pastiller som inneholder antiseptiske midler (salvie, eukalyptus, hjelper med å fjerne overflaten av slimhinnen fra infeksjon.

Og hvis de inneholder smertestillende midler som sløser følsomheten til nerveender, forårsaker de nummenhet i stedet for smerte. For å skylle eller vanne svelget med desinfiserende løsninger, blir antiseptika vanligvis foreskrevet klorofyllip fra eukalyptusblader, klorheksidin, miramistin, octenisept.

Hovedkravet for dem er et bredt spekter av antimikrobiell virkning, fravær av toksisitet og allergenisitet. Imidlertid har disse stoffene relativt lav aktivitet og er ikke fri for bivirkninger. For eksempel er klorheksidin, som er en del av mange medikamenter, farlig for magen, og desinfisering av jodderivater (jodinol, yox), samt sulfonamider (inhalitt og bicarmit) er irriterende og forårsaker allergier. Derfor er bruken av slike antiseptika hovedsakelig begrenset til milde former for sykdommen. Av det brede spekteret av disse legemidlene kan det kanskje skilles ut det mest effektive og billigste doritricin..

Dens sugetabletter tas vanligvis hver tredje time (opptil 6 daglig) for et syv-dagers kurs. De reduserer smerte ved svelging, lindrer betennelse og har antimikrobielle effekter. Nylig har det dukket opp en ganske effektiv maskinvareteknikk for innføring av antiinflammatoriske blandinger på baksiden av halsen - salver (hydrokortison, gintomycin), spray (strepsiler, heksoral) og flytende preparater (dioksid, IRS - 19). De løser opp patogene mikrobielle celler, og øker derved lokal immunitet.

Vel, når det gjelder bakteriell faryngitt, må du bruke antibiotika, hovedsakelig av penicillinserien, og supplere inntaket med vitaminer og mikroflora-reduserende midler - probiotika (acepol, linex, bifidumbacterin, florin forte).

I tillegg til medisiner er det naturligvis andre måter å bekjempe slimhinnebetennelse på, siden behandlingen vanligvis er kompleks. Dens effektivitet økes ved fysioterapi (UHF, innånding med essensielle oljer eller brus, ultralyd). Et viktig sted er okkupert av eliminering av ulike typer irritanter. Og dette er ikke bare å slutte å røyke, men også å ekskludere krydret, varm eller kald mat fra dietten. Ikke glem at antihypertensive stoffer tørker slimhinnen. Forresten, må du drikke minst 2 liter om dagen for å suge det viskøse slimet og slim som akkumuleres i halsen, som dannes når du hoster.

Drikk te med bringebærsyltetøy, gelé, yoghurt, bærfruktdrikker, nypekraft og andre berikede drikker. Og unngå å drikke koffeinholdige væsker, som virker vanndrivende og kan tørke ut vev. Med pustevansker (og dette skjer ofte med misbruk av vasokonstriktor nesedråper), bytter mange mennesker ufrivillig til å puste gjennom en åpen munn.

Dermed er luft som kommer inn i halsen fratatt naturlig fuktighet og rensing i nesen, og det følsomme vevet i svelget blir lett irritert. Dette betyr at vi trenger luftfukter til soverommet, spesielt siden det i våre hus, spesielt i byleiligheter, alltid er tørt og det ikke er nok frisk atmosfære for å puste. I tillegg må sengens hode heves med omtrent 15 centimeter. Da vil ikke den etsende slimete saltsyren kunne strømme fritt fra magen til svelget under søvn med refluksøsofagitt og hiatal brokk.

Og sår hals om morgenen vil forsvinne. Selv noe så lite som en månedlig tannbørsteendring, som over tid blir grobunn for skadelige bakterier, kan også hjelpe helsen din. For å unngå en gjentagelse av faryngitt, er det verdt å herde, vant til å helle vann ved romtemperatur først og gradvis senke graden. Metoden er enkel, men veldig effektiv.

som hadde faryngitt, ta en titt

Generelt er situasjonen slik: for et år siden hadde jeg vondt i halsen, så uvanlig... Jeg gikk til en ØNH-klinikk i en vanlig klinikk, han sa at jeg hadde halsbrann (og jeg la ikke merke til denne "kakbeen" og hva som er halsbrann, i prinsippet har jeg aldri opplevd ) og magesaften brente slimhinnen i halsen. Og det er alt. Han sa å følge en diett og antatt at alt vil passere. Etter 4 dagers slanking skjønte jeg at verken HAN ikke forsvinner, men bare intensiverer. Jeg gikk til en betalt klinikk, fikk diagnosen faryngitt og rådet meg til å tette betennelsen i halsen med radiobølger (et alternativ til en laser). På den tiden kostet det 15 tusen rubler. De sa at du vil gjøre denne prosedyren, og du vil være lykkelig. Laget.

Et år har gått, nå igjen det samme ondt i halsen. Jeg dro til klinikken. De så, tok en skraping, diagnosen var kronisk faryngitt. Og igjen råder de meg å brenne den! og som alt vil være bra. Og nå koster det 20 000 rubler.

Jeg sier til dem - jeg brente et år siden! Jeg KAN IKKE Kaste 20 rubler hvert år. hun ba meg om å foreskrive noen piller til meg... hun (legen) helte vann, men hun foreskrev aldri noe til meg. Forresten måtte jeg ta fri fra jobb 3 ganger for å ende opp med å ikke få noen anbefalinger.

HVA Å GJØRE?? HVA RÅDES TIL DEG MED FARINGITIS ?? HVA DE BEHANDLET??

Kronisk faryngitt.

Venner, jeg hilser deg!

Jeg vil virkelig, veldig, virkelig helbrede halsen! Jeg har flydd i 5 år og uten hell.

Vær så god. Fortell meg hva jeg skal gjøre? Hender ned, jeg vet ikke hva mer som kan gjøres.

Jeg har vært syk siden 2014. Jeg ble forkjølet da jeg fikk jobb som blomsterhandler som student i flere måneder og var voldsomt kald. Selv svevde jeg bena under benken, så jeg fikk ikke en tann på en tann!

Så dro hun straks til Italia med en forferdelig hoste, dampet i førti graders kilder på den varme sommeren, men hosten forsvant ikke før slutten av turen. Først etter et par uker i Moskva begynte å forlate.

Halsen går ikke lenger til i dag. Føles som: når jeg tøyer musklene mine, føler jeg meg sår, svelger - jeg føler salt slim. Og det dannes stadig store plugger i bihulene til mandlene, som jeg forsiktig fjerner med en pinne. Dette er søppel (((Men å gå med dem er heller ikke gøy, lukten ((Og det er ekkelt å svelge når hun selv faller ut).

Fem år og ingenting hjelper.

Jeg gikk på poliklinikker (jeg bor i Moskva), og etter flere måneders behandling var det ingen forbedring. Selv om legen berømmet, sa hun at plaketten min ble redusert! Men det føles ikke som en forandring. Samtidig ble det brukt mye penger, antibiotika, folkemedisiner, jeg gikk til og med så langt som å lese Louise Hays bekreftelser. Og ingenting.

I løpet av disse fem årene hadde jeg bare tre dager da halsen var helt borte.

Det var på Sri Lanka, da jeg ble forkjølet og svelget og ikke svelget var uutholdelig - halsen min brant og klemmer. Jeg begynte å posere og fortalte følgesvennen min at jeg ikke ville gå noe før han tok meg til nærmeste apotek og kjøpte medisin!

Og åtte hundre meter unna i en provinsby, nesten en landevei, fant de et legesenter. Bare det å kjøpe noe å suge, virket ikke. Jeg ble invitert inn i et rom der en veldig intelligent gammel srilankansk mann undersøkte meg og umiddelbart sa med tillit på perfekt engelsk: Jeg vet hva du trenger! Og foreskrev meg piller.

Jeg drakk dem i 5 dager, morgen, ettermiddag og kveld. Og for første gang på 2 år forsvant denne ekkel følelsen i halsen helt, den gikk perfekt! Ganen er behagelig, tørr, ikke-slimete, jeg tøyer musklene mine - men de gir ikke smerter! Men så ble alt syk igjen ((((

Og så til i dag.

Jeg prøvde til og med å finne analoger med det samme aktive stoffet i vårt firma. Siden vi ikke selger slike medisiner.

Det var to typer piller: i en kapsel og en vanlig:

- vanlig er Rapiden, kodeinfosfat + parcetomol

- i kapselen: uleselig håndskrift (på ett sted står det Amoxi, på oppskriften Cep. Amoxiall), men så vidt jeg forsto er den aktive ingrediensen amoxicillin.

Siden vi forbød kodeinfosfat, kjøpte jeg nettopp paracetomol og amoxicillin, drakk det - men jeg følte ingenting ((

Jeg ble testet i Invitro - alt er rent.

Legene trekker på skuldrene, de sier at den kroniske faryngitt som jeg fikk diagnosen ikke kan behandles. Og at det å leve med slike smerter er typisk for moskovitter, økologi og alle ting. Men jeg husker hvordan halsen gikk helt. Så det er fortsatt håp.

Fortell meg hva jeg skal gjøre. Hendene faller, men jeg vil virkelig bli kurert.

Beklager den forvirrede og emosjonelle talen. Og at jeg kanskje publiserer et innlegg til feil gruppe. Men uansett hvor mye jeg leste Pikaba, bare nå gikk det opp for meg at de kunne hjelpe meg her og bestemte seg for å prøve å skrive her, hva i helvete er det ikke en spøk!

Kronisk faryngitt. Hvordan kurere eller lindre ?? Hvem møtte?

Svar Sitat
Svar Sitat

Vyacheslav Potapov

Den samme dritten.. Jeg tror, ​​kanskje fra hypertensjon.. For å skylle, vil jeg ikke si hva. men en natronløsning. hvert 20. minutt - det vil ikke skade.

Svar Sitat

gutta har frelse. du trenger bare å spenne deg, ikke være lat og gjøre det.

Hjelper stopood. På det meste er all forkjølelse alltid i halsen (((

Skyll ALLTID med furacelin fortynnet i varmt vann. så ofte som mulig.

OG! her er trikset.

i like proporsjoner, bland sitronsaft og rå rødbeterjuice. og smøre veggene i halsen så ofte som mulig!

Skyter veldig raskt.

For hoste - et halvt glass varmt mineralvann, et halvt glass melk, 1 skje honning og 1 skje smør.

Gjerne om natten.

Prøve å gjøre. Tving deg selv og det ordner seg.

Svar Sitat

Ekaterina Che

Tantum Verde - hjelper..

Svar Sitat
Svar Sitat
Svar SitatSvar Sitat
Svar Sitat

Ekaterina Che

Og kjøp også pastiller med salvie, eukalyptus, Dr. Mom eller Cook candy med eukalyptus, mynte syltet. La dem alltid være med dem. Når det vedvarer, sug opp 1 - 2, kan du forskjellige, i stedet for godteri. Fortsatt veldig gode godterier med essensielle oljer fra "Verbena" -firmaet. - SUPER! Den kroniske prosessen støttes ofte fra innsiden, avhenger av immunspenningen. Så det er lettere å advare.

Med forverring - angina.

Svar Sitat

Olga Smirnova

For angina - gurgle med parafin. Peroksid - for kronisk faryngitt.

Svar Sitat

For det første blir mandlene smurt med parafin, og ikke gurglet. Og gurgle med 3% peroksid i form av hals for mekanisk fjerning av pus (prinsippet om sårbehandling er basert på dette).

Svar Sitat

Olga Smirnova

For det andre gir jeg sannsynligvis ikke tomme råd som ikke har blitt testet gjentatte ganger i praksis..

Jeg skrev: 10 dråper 3% peroksid i et halvt glass vann (tell 100 gram). Hvor mye det vil være i prosent - tell deg selv.

Svar Sitat
Svar Sitat

Og fra hvilken pipette?

Svar Sitat
Svar Sitat

Jeg snakker ikke om selskapet, men om designet - øye eller med en smal nese?

Svar Sitat

Og hvorfor er det en pipette?

Bruken av hydrogenperoksid i sykdommer i munnhulen og tannkjøttet har lenge og godt etablert seg.

For skylling av munnen brukes en 3% oppløsning av hydrogenperoksid eller (valgfritt) påføring av tamponger fuktet i peroksid til ømme flekker.

For tannkjøttsykdom, så vel som for periodontal sykdom, anbefales det å gni en blanding av natron med 3% hydrogenperoksid, blandet til konsistensen av en pasta, i det syke tannkjøttet. Det anbefales å utføre denne prosedyren to ganger om dagen (om morgenen og om natten) til fullstendig gjenoppretting..

Peroksid hjelper også med å bleke tennene og eliminere dårlig ånde.

For betennelse i mandlene, gurgle halsen med 3% peroksid, etterfulgt av skylling med en litt bor-løsning av mangan.

Kombinasjonen av peroksid med en manganløsning hjelper også med rhinitt og bihulebetennelse - men i dette tilfellet må du bruke en 1% løsning. For å skylle nesen, bruk 10 ml av hver av disse løsningene tre ganger om dagen. Sekvensen er den samme. Det anbefales å injisere løsninger i nesehulen med en liten sprøyte eller en liten sprøyte.

Med betennelse i mellomøret brukes 0,5-3% peroksid til å fjerne pus og berike vev med oksygen, noe som fører til at patogener dør. Ved akutt otitis media anbefales ikke instillasjon - det er bedre å injisere stoffet med gasbindamponger. Ved kronisk forløp kan du begrave det (5-6 dråper, 2-3 ganger om dagen).

Om neseblod. Den utbredte troen på at hydrogenperoksid er et hemostatisk middel for neseblod er ikke helt sant. Innføring av store tamponger med peroksid i nesehulen ledsages av frigjøring av varme (med nedbrytning av peroksid), noe som også kan øke blødningen.

Men med mindre kapillær blødning i tilfelle kutt eller skrubbsår på huden, hjelper peroksid perfekt.

Forresten, om huden. Med en soppinfeksjon eller vorter, er kremer laget av en 6-15% løsning av hydrogenperoksid, som som regel fører til en fullstendig kur etter 8-10 prosedyrer..

I kompresser er en slik konsentrasjon uakseptabel - forbrenninger kan forekomme; påfør en 0,5-1% løsning. Kompresser med hydrogenperoksid er et bevist middel mot leddgikt og traumatisk leddsmerter. Det påføres området av det berørte leddet; du kan beholde den i ikke mer enn to timer.

Men for svulster som er nær hudoverflaten, selv med tegn på sårdannelse, brukes hydrogenperoksid med en høyere (opptil 15%) konsentrasjon. Kompressene som er plassert på svulsten "brenner ut" den som den var på grunn av frigjøring av atomoksygen.

Fortell meg effektiv behandling av faryngitt.

Gurgling, dampinnånding og spray er mye mer effektivt for faryngitt. Hver metode har sine egne fordeler.

Gurgling desinfiserer og myker halsen. Vanligvis bruker de urteinfusjoner, antiseptiske midler - furacilin, jodinol, klorofyllipt og brusoppløsninger.

Dampinnånding med medisinske preparater er uunnværlig for hoste - essensielle oljer de inneholder reduserer betennelse og tynn slim.

Sprayer danner en beskyttende film på overflaten av halsen - de terapeutiske komponentene treffer "rett på målet", lindrer hevelse og gir en bakteriedrepende og antibakteriell effekt..

Faryngitt (fra gresk svelg, genitiv svelg - svelg), akutt eller kronisk betennelse i svelgslimhinnen. Hovedårsaken: innånding av kald eller forurenset luft, kjemisk irritasjon (alkohol, tobakk).

Skille mellom akutte og kroniske sykdomsformer. Den første oppstår som regel som et resultat av en rennende nese eller irriterende faktorer (krydret, varm eller kald mat, alkohol, røyking). Bakteriefloraen er mangfoldig.

Kronisk faryngitt er enkel, hypertrofisk, atrofisk
Årsaker til forekomst: hyppig betennelse i hals og nese, metabolske forstyrrelser, diabetes, tarmsykdommer, mage, hjerte, lunger, lever og nyrer, skadelige faktorer i form av tørr luft, støv, kjemikalier, røyk, alkohol, etc..

Avhengig av hvilket patogen som forårsaket faryngitt (virus eller bakterier), foreskrives også behandling, siden bakteriell betennelse må behandles med antibiotika, som legen velger, og viral betennelse forsvinner av seg selv og krever bare symptomatisk behandling.

Personlig behandler jeg angina, foringitt, etc., en enkel metode som ble utviklet for 20 år siden - billig og sint:
vi kjøper 400 g hydrogenperoksid og samme mengde furacilin på apoteket.
Hjemme, tilsett 30 g peroksid og 30 g furacilin til et glass varmt 50 grader vann 30 g, bland og gurgle,
Dag 1: de første to timene etter 20 minutter, deretter en time senere og over natten
Dag 2 og 3 om morgenen, om ettermiddagen og om natten
ALT. Kontraindikasjon legemiddelintoleranse...

Jeg pleide å ha ondt i halsen 5-6 ganger i året, nå omtrent 1 gang på 7 år Føler forskjellen.

Faryngitt og tørr hoste, kreftene mine er borte! ((

Anbefalte innlegg

Bli med på diskusjonene våre!

Du må være bruker for å legge ut en kommentar.

Opprett en konto

Registrer deg for å få en konto. Det er enkelt!

Å komme inn

Allerede registrert? Logg inn her.

Ser for øyeblikket 0 brukere

Det er ingen brukere som ser på denne siden..

Populære emner

Forfatter: Enma13Ai
Opprettet for 19 timer siden

Forfatter: Ego_s4astje
Opprettet for 18 timer siden

Forfatter: nadya34
Opprettet for 4 timer siden

Forfatter: Milaaa
Opprettet for 23 timer siden

Forfatter: Lenchik22
Opprettet for 2 timer siden

Forfatter: Impuls
Opprettet for 18 timer siden

Forfatter: Olkaaaaa
Opprettet for 6 timer siden

Klinikker anmeldelser

Om nettstedet

Hurtigkoblinger

  • Om nettstedet
  • Våre forfattere
  • Hjelp til nettstedet
  • Reklame

Populære seksjoner

  • Forum for graviditetsplanlegging
  • Basaltemperaturkart
  • Reproduktivt helsebibliotek
  • Anmeldelser om klinikker om leger
  • Kommunikasjon i klubber for PDR

Materialet som er lagt ut på nettstedet vårt er til informasjonsformål og er ment for pedagogiske formål. Ikke bruk dem som medisinsk råd. Å bestemme diagnosen og velge en behandlingsmetode er fortsatt den eksklusive retten til den behandlende legen din!

Hvordan jeg kurerte kronisk faryngittanmeldelser

Skriv anmeldelser om behandling av kronisk faryngitt - hvem kurerte hva. Del dine effektive oppskrifter og tips. Er det mulig å kurere kronisk faryngitt for alltid?

Jeg har kronisk faryngitt, behandlet med propolisinfusjon, 3 ganger om dagen.

Behandling av kronisk faryngitt hjemme med pepperrot.
Jeg lærte om den store kraften til pepperrot ved en tilfeldighet. Ved uaktsomhet brente han halsen med varm melk og kunne i lang tid ikke kurere noe - halsen verket, sår. En nabo rådet meg til å gurgle med pepperrotinfusjon. Pepperrot bør raspes på det minste rivjernet, settes i en krukke i to og helle kokende vann til toppen. Lukk deretter med tett lokk og rist. Når infusjonen er avkjølt, kan du skylle. Jeg kurerte deretter faryngitt veldig raskt. Men siden da har jeg brukt pepperrot til medisinske formål hele tiden - jeg skyller munnen og halsen for forskjellige betennelser og ondt i halsen. Den første dagen, hver time, og deretter 2-3 ganger om dagen.

Hvordan kurere raskt kronisk faryngitt.
Jeg har kurert kronisk faryngitt med en enkel metode. En nabo i landet fortalte meg om denne metoden, og en lege rådde ham. Denne metoden kurerer raskt sår hals, til og med mannen min, som ikke trodde på denne metoden, var i stand til å kurere sår hals i begynnelsen, uten å la sykdommen utvikle seg.
Metoden består i at når du pusser tennene, må du nå den såkalte lille tungen med en tannbørste og indusere oppkast. Dette fører til blodstrøm til de betente områdene, og alt forsvinner. Naboen helbredet sin kroniske faryngitt på denne måten og husker ham ikke i 6 år. Jeg gjør det lettere når det setter seg fast i halsen, trykker dypt i halsen med to fingre, og når hosten begynner, trykker jeg igjen og alt forsvinner. Jeg hadde rett og slett ikke forventet en slik effekt og hastighet fra denne metoden. Lei av skylling, innånding, piller. Og så ble hun kurert om et øyeblikk.

I 10 år har jeg vært periodevis syk med faryngitt

Kronisk faryngitt plaget meg veldig. Jeg kunne ikke engang drikke romtemperatur kefir - halsen min ville definitivt gjøre vondt. Jeg prøvde mange folk og medisiner. Og så rådet ØNH-legen til å begrave olivenolje i nesen. Jeg kjøpte en ekstra klasse olje, helte den i en flaske under øyedråpene og dryppet inn i nesen min. Det hjelper veldig. ("Bulletin of sunn livsstil" 2012, nr. 9, s. 37)

Jeg har kurert svelget slik. Jeg blandet 1 ss. l. havtornolje, 1 ss. l. nypen olje, 1 ss. l. uraffinert solsikkeolje. Rist opp blandingen, og når hun gikk til sengs, satte den inn 3-5 dråper i begge neseborene. Gjenopprettet på to uker

Jeg led av faryngitt i 6 år, til jeg fant ut oppskriften som jeg ble kurert på i løpet av tre uker.
Så jeg tok 500 g av en tre år gammel aloe, brøt bladene i små biter med hendene. Jeg helte aloe i en krukke, helte 1200 ml rødvin med en styrke på 16-18 grader og 0,5 liter god honning. Insisterte på et mørkt sted i 3 dager. Tok blandingen 3 ganger om dagen 2 timer før måltider, 1 ss

Jeg redder meg fra kronisk faryngitt og laryngitt med tinktur av alocasia. Jeg bruker tinkturen på nakkeområdet med lette bevegelser, og deretter bruker jeg en kompress i halsen. Avlastning kommer veldig raskt.
Jeg forbereder skjær slik: Jeg fyller beholderen 1/3 med hakkede alocasia-blader, fyller den med vodka og insisterer på et mørkt sted i 2 uker.
Denne skjær har stor helbredende kraft; 2-3 prosedyrer er nok til å kurere en rennende nese. med rennende nese, begraver jeg 1-2 dråper tinktur fortynnet med vann 1: 1 i nesen.

Jeg har faryngitt i lang tid allerede begynte å skade ledd og hjerte

I 4 år hadde jeg kronisk faryngitt. Det jeg ikke behandlet - ingenting hjalp, og så fant jeg følgende oppskrift.
Det er nødvendig å male og blande inn 1 ss. l. salvie, eukalyptus, kamille, hell 2 kopper kokende vann, la den brygge i 1 time. Skyll deretter halsen. Jeg drakk en liten mengde (2-3 slurker). Hun ble behandlet slik i bare 5 dager, og som et resultat avtok faryngitt. (Anmeldelse fra avisen "Vestnik HLS" 2015, nr. 24 s. 20)

Ved behandling av kronisk faryngitt hos voksne, smør halsen med Lugol, te med melk må være hvitere, ikke drikk alkohol, ikke røyk. Hvis regionen ønsker å fylle vodka, så tror jeg det er bedre å blande den med varm vin en til en, hvis det ikke er vin, vil alt i prinsippet gå: te og hva som helst. Gurgle med rotokan, calamus, det hele skal være varmt, ikke varmt, og også gymnastikk-fysiske øvelser

Hvordan jeg kurerte kronisk atrofisk faryngitt på to uker, som jeg hadde vært syk med i 3,5 måneder: Etter så mange måneder med unyttig behandling og lidelse bestemte jeg meg for å slå på 07/03/2015. til en betalt ØNH-lege, som undersøkte meg veldig nøye. Han bekreftet den ovennevnte diagnosen, foreskrev tester for mikroflora, og mens de gjøres, foreskrev han følgende behandling: Imudon 1tab. 5 ganger om dagen - oppløs tabletter i 8 dager, spray Miramistin 3 doser 3 ganger daglig i halsen, diett (mer gjærede melkeprodukter, ekskluder krydret, salt, varmt, kaldt). Samme dag begynte jeg å gjennomgå behandling, slik legen befalte meg. Det har gått 8 dager siden jeg absorberte Imudon 07.11.2015, men jeg følte ikke resultatet. Testene mine kom 13.07.2015 (jeg tok det mot et gebyr). Jeg kunne ikke gå til legen med en gang, siden han kom til byen vår bare på fredager. Og så ventet jeg på den etterlengtede fredagen 17. juli 2015. Men i fredags følte jeg at jeg hadde betydelige forbedringer (den brennende følelsen gikk over, halsen var litt tørr, men den kriblende følelsen i halsen på høyre side forsvant ikke). Legen så på testene mine, sa at alt var i orden med testene, så på halsen og sa at vi stoppet behandlingen, slimhinnen var litt tørr, men den normaliserte seg. Jeg sa at den kriblende følelsen i halsen på høyre side ikke har forsvunnet på 4 måneder. Han foreskrev å skylle halsen to ganger Rotokan 1/2 ts per glass, og hvis det er et ønske om fortsatt å oppløse imudon, og også mindre å betale for symptomer i halsen, siden halsen min er god, vil alt passere av seg selv - ikke leges.
Kort fortalt, med det ovennevnte, vil jeg oppsummere følgende: at Imudon hjalp meg med å helbrede, som begynte å handle, da jeg sluttet å bruke den, en stor overflod av gjærede melkeprodukter, varm mat, og spiste også alt som ikke var salt, ikke krydret, mye grønnsaker og frukt. Og også jeg hadde med meg en flaske vann eller kefir, da halsen tørket opp, tok jeg alltid en slurk vann. Etter å ha forlatt legen, gurglet jeg halsen med en rotocan i ytterligere 5 dager, ga mindre vekt på halsen min, og halsen forsvant helt. En uke senere, nemlig i dag (07/28/2015), bare i tilfelle, bestemte jeg meg for fortsatt å oppløse imudon (som legen sa til) for ALDRI å konsolidere seieren min over kronisk atrofisk faryngitt. For hele behandlingen brukte jeg -1000 rubler til undersøkelse, 720 rubler for tester, 650 imudon x 2 ganger, 450 rubler for miramistin, 25 rubler for rotocan. TOTALT: 3495 rubler. Bedre å bruke penger på kostbar behandling enn billig og ineffektiv behandling.

Jeg vil dele en oppskrift på en halsbehandling som hjelper meg. Hvis du har kronisk faryngitt, kan du prøve å gurgle med avkok av løkskall..
Ta 3 ts hakkede løkskall, hell 500 ml vann, kok opp, la stå i 1 time. Sil og bruk for å gurgle. Ta den samme buljongen i 1 ts..
Et godt folkemedisin mot faryngitt og andre plager i halsen: Bland fersk løkjuice og honning i forholdet 1: 1. Ta 1 ss. skje 3-4 ganger om dagen 30 minutter før måltider.
(Anmeldelse fra avisen "Vestnik HLS" 2017, nr. 14, s. 30)

Brusinnånding.
Jeg skal fortelle deg hvordan jeg ble kvitt kronisk faryngitt. Jeg var syk i 7 år, spesielt i den kalde årstiden. Pillene legen foreskrev til meg hjalp ikke. Venner anbefalte en veldig enkel behandlingsmetode.
Jeg helte 2 glass vann i kjelen, løste opp 2 ts i den. brus og 1 ts. salt. Han laget et rør tykt papir. Han varmet opp kjelen med en løsning til 50 grader (la det ikke opp til koke), la et rør på tuten. Han tok den andre enden i munnen og begynte å puste gjennom munnen og puste ut gjennom nesen.
Da det ble veldig varmt, slo han av gassen og fortsatte prosedyren. Jeg pustet slik i omtrent 15 minutter. Så gurglet han med calendula-infusjon eller smurt med havtornolje. Prosedyren ble gjort om natten. Det tok bare 3 slike inhalasjoner, og jeg glemte faryngitt for alltid. Det har gått 5 år, og halsen min har aldri skadet. Men jeg ekskluderte krydret og sur mat, samt alkohol fra dietten..

REFLUX ESOPHAGITIS + ATROPHIC PHARYNGITIS

Med respekt for deg, ØNH-kirurg, kandidat for medisinsk vitenskap, lege av høyeste kategori Savchuk Oleg Vladimirovich. Institutt for otorhinolaryngology, Pirogov nasjonale medisinske og kirurgiske senter ved Helsedepartementet i Russland.

Kirurgisk og konservativ behandling av forskjellige sykdommer: nese, paranasale bihuler, svelg, strupehode, høreorgan.
Konsultasjoner i "private meldinger" - betalt

Tlf: 8-917-572-87-19 Hvis jeg ikke tar opp telefonen, betyr det at jeg er i operasjonen.
FSBI NMHTs dem. N.I. Pirogov helsedepartementet i Russland: 105203, Moskva, st. Nedre Pervomayskaya 65,
e-post: [email protected], http://www.lorsav.ru/

Oleg Vladimirovich, du hadde rett.
Her er resultatene av CT av ØNH-organer (nese, svelg, strupehode). Ingen kontrast.
Effektiv dose 2,0 mSv.
Konklusjon på CT fra 07.26.2018 15:33

Frontale bihuler er utviklet riktig, frie, godt pneumatiserte, har glatte, klare konturer.
Cellene i gitterlabyrinten er pneumatisert, veggene i cellene er uten destruktive endringer.
Sphenoid og maxillary bihulene er utviklet og pneumatisert, veggene viser ingen tegn på destruktive endringer. Ingen opphopning av væske og ingen fortykning av slimhinnen.
I venstre maksillær sinus bestemmes en cyste langs overveggen, med en klar jevn kontur, 1,0x0,9 cm i størrelse, slimhinnen i fremre og nedre vegger er lokalt fortykket til 0,2 cm.
Den påvirkede og dystopiske 8-tannen til venstre bestemmes, tannens røtter faller ned i bihulen.
Paranasale bihuler er utviklet riktig.
Neseseptumet ligger medialt.
Nese concha er ikke endret.
Nesehulen, nasopharynx og omkringliggende strukturer er normale.

Holdt og dystopisk tann 8 til venstre. Cyste i venstre maksillær sinus.

Cysten er til venstre og tannen har vokst til maksillær sinus til venstre. Jeg kunne ikke engang forestille meg at dette er mulig.
Det løper sannsynligvis fra nesen på grunn av dette. Slimet strømmer konstant og det er noe i nasopharynx og det forstyrrer svelging, jeg kan ikke svelge det.
Jeg registrerte meg for en ØNH på klinikken, men bare 7. august.
Jeg lurer på hvorfor det ikke var noen symptomer før, fordi cysten er stor.
Er det hovent nasopharynx også på grunn av dette? Halsen min ble aldri sjekket, til tross for at den er inkludert i undersøkelsen. Så jeg vet ikke hva som er galt med halsen. Men det gjør fortsatt vondt hele tiden.

Kronisk faryngitt hos voksne - symptomer og behandling

på nett

Kronisk faryngitt er en sykdom der en kronisk inflammatorisk prosess er lokalisert i slimhinnen og lymfoidapparatet i svelget.

Hovedårsakene til sykdommen: langvarig innånding av forurenset luft, røyking og alkoholmisbruk.

Ikke sjelden ledsages kronisk faryngitt hos voksne av sykdommer i fordøyelsessystemet, der det er en tilbakestrømning av mageinnholdet i svelget og munnhulen..

GRUNNENE

Hvorfor oppstår kronisk faryngitt, og hva er det? Denne plagen er ekstremt sjelden en uavhengig sykdom, utvikler seg ofte som et resultat av en reduksjon i lokal immunitet av svelgslimhinnen under påvirkning av forskjellige eksterne og interne faktorer.

Utbruddet av sykdommen er tilrettelagt av:

  1. Hyppige tilbakefall av akutt faryngitt.
  2. Forkjølelse som ikke ledsages av tilstrekkelig tilstrekkelig behandling.
  3. Spiser irriterende stoffer - krydret, pepper, sur mat, alkohol.
  4. Langvarig røyking av tobakk og misbruk av sterke alkoholholdige drikker.
  5. Bor i områder med en svært forurenset atmosfære.
  6. Forsinkede allergiske reaksjoner.
  7. Gastroøsofageal reflukssykdom med en systematisk injeksjon av saltsyre gjennom spiserøret i strupehodet.
  8. Kroniske inflammatoriske prosesser i munnhulen - kronisk betennelse i mandlene (betennelse i mandlene), sykdommer i tennene og tannkjøttet.
  9. Profesjonell ansettelse i farlige bransjer (kjemiske, metallurgiske, næringsmiddelbedrifter).

Det er vanskelig å gi et definitivt svar på spørsmålet om hvor lenge behandlingen av faryngitt hos voksne varer. Denne perioden avhenger av graden av forsømmelse av sykdommen og den valgte metoden som hjelper til med å eliminere symptomene, og deretter årsaken.

SYKDOMSFORM

Det er flere typer kronisk faryngitt.

  1. Catarrhal (enkel) - vedvarende diffus venøs hyperemi, ødem i slimhinnen, utvidelse og stasis av små kaliberårer, utvidelse av utskillelseskanalene og hypersekresjon av slimete kjertler.
  2. Allergisk - resultatet av en lokal allergisk reaksjon, har en årsakssammenheng mellom allergenet og utseendet på symptomer på sykdommen, mens allergenet kan være inneholdt både i mat og i inhalert luft.
  3. Atrofisk - preget av tørr hals, problemer med å svelge og dårlig ånde. Pasienten bruker mye væske, spesielt når han snakker lenge.
  4. Hypertrofisk - det er en frigjøring av et stort antall slimete blodpropper som legger seg på veggene i svelget, mens ganen og drøvelen blir betent. Pasienten vil i disse tilfellene hele tiden tømme halsen og hoste opp. Noen ganger hoster du opp med kvalme.

I barndommen er catarrhal, hypertrofisk (granulær) og lateral faryngitt mer vanlig, sjelden atrofisk. Sistnevnte kombineres ofte med kronisk rhinitt. Derfor vil hvordan man behandler kronisk faryngitt direkte avhenge av sykdomsformen, samt de tilsvarende symptomene..

TEGN

De mest slående tegnene på kronisk form er:

  1. Tørrhet, svette, fremmedlegemer i halsen, hoste.
  2. Lachrymation.
  3. Utslipp av viskøs sekresjon, spesielt om morgenen.
  4. Ikke ofte tilsvarer klager ikke det faryngoskopiske bildet - de kan være ubetydelige eller fraværende med uttalte endringer i svelgmuskelen i svelget og omvendt.

Kronisk faryngitt utvikler seg sakte over mange år. Hver forverring erstattes av remisjon når alle tegn på sykdommen er implisitt uttrykt.

Symptomer på kronisk faryngitt hos voksne

I den kroniske formen av sykdommen oppstår full skade på svelget i svelget, så vel som slimhinnen i nesesvelget. Noen ganger påvirkes deler av hørselsrøret og bihulene.

Symptomene på kronisk faryngitt hos voksne er mindre uttalte, i motsetning til den akutte formen, og sykdommen er nesten asymptomatisk - det er ingen feber, depresjon, men samtidig er svette, tørrhet, heshet og en følelse av klump i halsen hele tiden til stede. Pasienter kan bli plaget av tørr hoste, de vil tømme halsen så snart som mulig, men forsøk er forgjeves.

Det standard kliniske bildet av symptomer inkluderer:

  • moderat sår hals
  • kvalme, utseendet på en gagrefleks når du hoster opp;
  • tørr, irritert hals, spesielt ved innånding av varm, kald luft;
  • tilstedeværelsen av viskøse sekreter i halsen i små mengder;
  • føler at det er en klump i halsen, et fremmedlegeme (det skjer av og til);
  • hoste;
  • cervikal lymfadenitt;
  • intensivering av symptomene på sykdommen om morgenen, gradvis avtagende om dagen;

Med en forverring av sykdommen hos voksne, observeres alle tegn på kronisk faryngitt, betydelig forbedret, supplert med en økning i temperatur, sår hals, symptomer på generell rus i kroppen.

BEHANDLING AV KRONISK FARYNGITIS

Spørsmålet om hvordan man kan kurere kronisk faryngitt bekymrer hver pasient. Dette kan gjøres entydig, men bare med riktig tilnærming. Svært ofte begynner voksne å bruke folkemedisiner uten å fastslå årsaken til sykdommen.

Ulike inhalasjoner og til og med selvforeskrevne antibiotika er kanskje ikke skadelige, men likevel er konsekvensene av behandling med improviserte midler alltid uforutsigbare. Derfor, når du starter behandlingen av faryngitt hos voksne, må du tydelig innse at du ikke kan klare deg uten lege her, siden helbredelsesprosessen bør være kompleks.

Så hvordan behandles kronisk sår hals? Alt avhenger av årsaken til sykdommen. Hvis det ligger i allergier, er antihistaminer foreskrevet. Hvis faryngitt er assosiert med gastroøsofageal reflukssykdom, må du endre kosthold og livsstil. I alle fall bør pasienten ta vare på god hydrering av slimhinnene i halsen..

Behandling av kronisk faryngitt hos voksne er som følger:

  1. Bruk av medisiner, med utnevnelse av lege - antibiotika.
  2. Fysioterapi, for eksempel - oppvarming, laser eller UHF.
  3. Folkemiddel brukes - skyll halsen med urter, vask mandlene, smør med spesielle løsninger og vanning med spray.

Vanlige indikasjoner for alle typer behandling er også å redusere belastningen på strupehodet, for dette trenger du:

  1. Snakk mindre.
  2. Utelat matvarer som irriterer slimhinnen i halsen (koffein, alkohol) fra dietten..
  3. Ikke spis for varm eller kald mat.
  4. Obligatoriske lange pauser etter tvungen stemmespenning.

Denne omfattende behandlingen vil redusere betennelse og forbedre magefunksjonen. Det er nødvendig å behandle denne sykdommen strengt individuelt, da vil det være mulig å kurere den.

HVORDAN BEHANDLE FARINGITIS MED FOLKEMIDLER

Innånding og skylling er en god måte å behandle faryngitt på. Bare husk at folkemedisiner skal kombineres med medikamentell behandling for å utelukke utvikling av ulike komplikasjoner.

  1. 30 dråper 30% propolis tinktur i 0,5 kopper varmt vann - bruk til skylling.
  2. For 2 deler av mor-og-stemor, ta 1 del mynte. 1 ss. l. hell et glass kokende vann. Brukes til skylling og innånding.
  3. Ta 20 g knopper eller bare nåler, hell et glass kokende vann, insister. Brukes til innånding.
  4. Bland 1 del lind og calendula blomster, 2 deler salvie. 1 ss. l. samling, hell 200 ml kokende vann, la stå i 1 time, bruk 20-30 ml infusjon i 1 innånding.

Alle disse midlene er gode og ganske effektive, men likevel, hvis det ikke er noen lettelse etter noen dager, og tilstanden har forverret seg, må du konsultere en lege.